söndag 20 april 2008

Air cooled challenge norr

Ace vw of jamtland presenterar stollt Aircooled challenge norr 1 i sammarbete med nostalgia nats norr och våra sponsorer.

Tävlingen kommer att hållas på ope raceway och köras över 201m med proffsig tidtagning.
Evenemanget är ett "uppvisningsevenemang" så några stegar kommer ej att köras
Vi kommer att samsas i uppliningen med div andra fräna bilar alla före 1973 men vi kommer att försöka få alla våra bilar att köra i "grupp",

Vi kommer att köra två " klasser".


Sugmotor : med vw baserade fordon före 1973 med fri typ och storlek på motor med förgasare eller innsprutning. Däcksval är fritt.

Överladdat: med vw baserade fordon före 1973 med valfri typ och storlek på motor med överladdning som tex Turbo el kompressor, lustgasade motorer räknas hit. Däcksval fritt.

Ace vw kommer att i dom två klasserna dela ut 1500kr till snabbaste bil, 750kr till tvåan och 500kr till trean dvs totalt 5500kr i prispengar!

Det finns även chans att vinna flera priser då vi inngår i starfältet som alla andra startande.

Reglementet är inte helt klart men är i huvudsak det som brukar gälla vid liknande evenemang dvs att bälte skall annvändas (minst trepunkt), godkänd hjälm, heltäckande kläder samt en bil som ska kunna klara en mindre besiktning av tex bromsar, styrning mm.

Kostnaderna är inte heller fastställda ännu. klart är att man kommer att behöva nån typ av licens om man inte har någon kan man lösa engångslicens på plats.
Totalt sett kommer det inte att bli några större kostnader för att köra men när vi vet exakt kommer vi att meddela det här.

WELCOME RACERS

Inga kommentarer: